Direct Reserveren Data & Prijzen Vragen mbt Corona
Direct Reserveren Data & Prijzen

De locatie van de Zeilschool en Groepsaccommodatie

Zeilschool De Bird is al 50 jaar een toonaangevende zeilschool en groepsaccommodatie in Friesland, gevestigd in Heeg.
En Heeg is: Watersport! Heeg, het middelpunt van het Friese Merengebied, wordt omringd door zijn mooie plassen en karateristieke dorpjes. Watersportstad Sneek ligt op 10 km afstand.

Het "prive-meer"

De Idzegaasterpoel is door haar beschutting, weidsheid en afwezigheid van andere vaartuigen, uitermate geschikt als oefenwater voor beginners met weinig watersport ervaring en ruim genoeg voor de ervaren watersporter.

Op het meer liggen diverse pontons voor anker vanaf waar afstandsinstructie gegeven wordt. Ook ligt er ons eigen "Bird-eiland" er, waarvandaan we varen met snelle zeilboten zoals catamarans, Lasers, Splashes, Topazen, catamarans en surfplanken.

Voor bedrijven en groepen is groepsaccommodatie De Bird een fijne plek om te vergaderen, feesten, overnachten en te watersporten.

Zeilschool vanuit de lucht
Prive eiland van de zeilschool

Het poelengebied

Het poelengebeid bestaat naast de grote Idzegaasterpoel uit nog wat kleinere poelen. Deze zijn door slootjes met elkaar verbonden waardoor er een leuk tochtje gevaren kan worden. Er zijn ook verschillende kanotochten en sloepenroutes uitgezet in dit gebied.

De Omgeving

Wie aan Heeg denkt, denkt in eerste instantie aan watersport. Het dorp met diverse jachthavens en jachtwerven, zeilscholen, verhuurbedrijven, knusse restaurants aan het water, prachtige watersportvoorzieningen en het grootste binnenmeer van Europa: het Heegermeer. Heeg biedt volop gezelligheid en is vanaf de zeilschool ongeveer 10 minuten lopen.

De aantrekkelijkheid van Heeg is groot doordat het IJsselmeer op slechts twee uur varen van Heeg verwijderd is en Frieslands tweede stad, Sneek, op slechts tien kilometer afstand ligt. Andere oude stadjes in de omgeving - alom bekend door de befaamde Friese Elfstedentocht - zijn IJlst, Sloten, Hindeloopen, Stavoren, Workum en Bolsward.

Vanuit zeilschool De Bird worden dagtochten georganiseerd naar deze mooie stadjes.